DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Toroslar’da kadınlar sağlıklı beslenmeyi öğreniyor

Toroslar’da kadınlar sağlıklı beslenmeyi öğreniyor
22.04.2021 14:59
1.526
A+
A-

Toroslar Belediyesi’nin, Covid-19 ile mücadelede vatandaşların sağlıklı beslenmesinin yanında bağışıklık sistemlerini de güçlü tutacak besinler tüketmeleri hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla açtığı Sağlıklı Beslenme Kursu, yoğun talep görüyor.

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) ile Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan kursa katılanlar, kilo kontrollerini düzenli olarak yaptırarak sağlıklı ve dengeli beslenmenin yöntemlerini öğreniyor.

Tozkoparan TORTEK Merkezinde pandemi kuralları çerçevesinde her gün iki grup halinde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir buçuk ay süren kursta, obezite başta olmak üzere bilinçsiz beslenmeye bağlı kronik rahatsızlıkların önlenmesi amacıyla da çalışmalar yapılıyor.

Toroslar Belediyesi’nin Sağlıklı Beslenme Kursu’nda eğitim veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Şenay Keskin, diyetin sadece beslenmeyi düzenlemekle olmadığını işin psikolojik boyutunun da önemli olduğunu kaydederek; “Yeme bozukluklarıyla ilgili farklı hastalıklar var. Bu eğitimlerde buna da dikkat çekiyor ve doğru beslenme bilinci kazandırıyoruz” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Keskin, pandemi ile mücadele ettiğimiz Ramazan ayında bağışıklık sistemini zayıflatmadan oruç tutmak için iftar ve sahurda dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Daha sağlıklı olmak için öncelikle vücut direncinin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Keskin, doğru beslenmenin bağışıklığı güçlü tutmada önemine vurgu yaparak; “16 saat süren açlık dönemi yaşadığımız için kan şekerimizin düzenli seyretmesi adına sahur öğünümüzü atlamamamız gerekiyor. Su ihtiyacımızı karşılayacak ve gün içerisinde daha çok tok kalmamızı sağlayacak protein ağırlıklı besinleri almalıyız. Diyette psikolojik olarak doygunluk da önemli. Tabağımızı, karbonhidrat, protein, yağ ve sebze olarak dörde bölüyoruz. Karbonhidratı tamamen kesmiyoruz. Çünkü beynin beslendiği tek şey glikoz. Bu da karbonhidratta bulunuyor. Bunun tam tahıllı olmasına özen gösteriyoruz. Mutlaka bir adet mevsim meyvesi, sebze olarak da bir kase salata ya da bol yeşillik tüketebiliriz” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.