DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Toroslar Belediyesi’nin “Sıfır Atık” seferberliği sürüyor

Toroslar Belediyesi’nin “Sıfır Atık” seferberliği sürüyor
26.03.2021 13:22
1.034
A+
A-

Toroslar Belediyesi, Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşüm faaliyetlerini ilçedeki sokaklara ambalaj atık toplama kutuları yerleştirerek sürdürüyor.  Uygulama pilot mahalle seçilen Çağdaşkent Mahallesi’nde başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek ikinci “Sıfır Atık Belgesi’ni” de alan Toroslar Belediyesi’nin yeni hedefi Türkiye’ye örnek olacak “Sıfır Atık İlçesi” olmak.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında hizmet binalarındaki çöp kutularını da kaldıran belediye, ambalaj atıklarını ayrıştırmak amacıyla ilçedeki sokaklara ise geri dönüşüm kutuları yerleştirmeye devam ediyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Evsel ve geri dönüşebilen atıkları ayrıştırmayı hedeflediğimiz bu uygulamayla hem çevremizi koruyor ve hem de ekonomiye katma değer sağlıyoruz” dedi.

HEDEF ATIKLARIN AZALTILMASI, DOĞAL KAYNAKLARIN KORUNMASI

İlçe genelinde uygulanması planlanan ikili toplama sistemi, pilot bölge seçilen Çağdaşkent Mahallesi’nde başlatıldı.

Evsel atıkların toplandığı gri renkteki çöp kutularının yanında olacak kağıt, karton, cam, plastik, metal gibi geri dönüşebilen atıkların toplandığı mavi renkteki ambalaj atıkları toplama kutuları ile hedef, israfın önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atığın azaltılması ve dönüştürülmesidir.

Geri dönüşüm ünitelerinde biriken atıklar belediye ekiplerince toplanarak geri dönüşüm tesislerine götürülürken, ikili toplama sistemi ile atıkların kalitesinin ve yapısının bozulmaması da sağlanıyor.

YAŞANILABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için “Sıfır Atık” Projesini ilçe genelinde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Yılmaz; “Sıfır Atık Projesi’ni ilçemizde sistemli  bir şekilde sürdürüyoruz. Çalışmalarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve ikinci Sıfır Atık Belgemizi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarımızı ilçemizin geneline yayacağız. Toroslarımızı örnek bir “Sıfır Atık İlçesi” yapmayı hedefliyoruz. En büyük temennimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın da bilinçle büyümesi” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.