DOLAR
32,3397
EURO
35,1106
ALTIN
2.239,71
BIST
8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
17°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Şehit Mustafa Sarı’nın adı Toroslar’da okul kütüphanesinde yaşayacak

Şehit Mustafa Sarı’nın adı Toroslar’da okul kütüphanesinde yaşayacak
17.06.2021 13:33
1.428
A+
A-

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı’nın adının verildiği okul kütüphanesinin açılışını yaptı.

Şehit Kütüphaneleri Gönüllü Topluluğu’nun girişimleri ve Toroslar Belediyesi’nin de destekleriyle Toroslar ilçesinde bulunan Mersin Ziraat Odası Ortaokulu’nda açılan kütüphaneye, 2017 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde, terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı’nın adı verildi.

Hayal Kardeşliği Gönüllü Topluluğu’nun da katkıda bulunduğu kütüphanenin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenlenen bir törenle yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Ziraat Odası Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül, kütüphanenin yapımında emeği geçen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, Şehit Kütüphaneleri ile Hayal Kardeşliği Gönüllü Topluluğu’na teşekkür etti.

Şehit Kütüphaneleri Gönüllü Topluluğu’ndan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı Kütüphanesi sorumlusu Mansur Gözel ise bu kütüphanenin Türkiye genelinde hizmete giren 239’uncu kütüphane olduğunun bilgisini vererek; “Bizler, şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için gönüllü olarak yola çıktık. Öğrencilerin, şehitlerimizin isimlerini, bu vatan bu bayrak için verdikleri mücadeleyi öğrenmeleri temel gayemizdir. Şehitlerimizin isimlerini en güzel şekilde yaşatmak için ant içtik. Kütüphanenin yapımında emeği geçen Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a, Hayal Kardeşliği Gönüllü Topluluğu’na ve okul idaresine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı’nın babası Yahya Sarı da oğlunun isminin verildiği kütüphanenin açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek; “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı Kütüphanesinin açılmasında katkıda bulunan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ, NİCE KAHRAMANLAR YETİŞTİRİYOR”

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da; “Çok şükür ki bu millet halen kahramanlar yetiştiriyor. Şehit kardeşimiz Mustafa Sarı’nın ruhu şad olsun” dedi.

Başkan Yılmaz; “Genç kardeşlerimizin girişimleriyle yapılan bu kütüphaneye gelen her çocuk, kütüphanenin şehit ismi taşıdığını bilecek ve şehide duyulan sevgiyi, saygıyı hissedecek. Şehitlerimize olan minnettarlığımız nesilden nesile aktarılacaktır. Bizi büyük bir millet yapan değerlerimiz, en büyük hazinemizdir. Bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Kütüphanenin açılmasında emeği geçen genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ŞEHİDİMİZİN İSMİ BU KÜTÜPHANEDE ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ”

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de kütüphanenin açılışında bulunmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek; “Bugünü kadar şehitlerimizin isimleri, okullara, sağlık kuruluşlarına, caddelere, kavşaklara, üst geçitlere verildi. Böylece isimleri ölümsüzleştirildi. Şehidimiz Mustafa Sarı’nın da ismi bu kütüphaneye verilerek bir kez daha ölümsüzleştirilecek. Bu kütüphaneden faydalanacak olan çocuklarımız da inşallah bu vatanının nasıl kazanıldığının bilinciyle yetişecek. Kütüphanenin hazırlanmasında katkıda bulunan genç kardeşlerimize, Toroslar Belediyemize ve okul idaremize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı Kütüphanesinin açılışını, protokol üyeleri ve şehidin ailesiyle birlikte gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.