DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Seçer 2 yılı değerlendirdi

Seçer 2 yılı değerlendirdi
12.04.2021 12:08
727
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hiçbir ayrım yapmadan hizmet verdiklerini belirterek birçok yatırım ve projelerinin bürokrasinin çarklarına takıldığını söyledi. Seçer, “Bize de en azından Cumhur İttifakı’na mensup belediyelere gösterdiğiniz muameleyi gösterin, biz farklı bir şey istemiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 televizyon ve 22 radyonun ortak canlı yayınına katılarak, hizmette 2. yılını değerlendirdi. 

2 yılın çabuk ama yoğun geçtiğini anlatan Başkan Seçer, “Mersin, 31 Mart’tan sonra çağdaş, seküler bir anlayışın yönettiği bir kent oldu. Mutlu, huzurlu, gülen bir kent oldu Mersin” dedi.

Borçlanma konusunda Meclis’ten yetki alamadıklarını hatırlatan Başkan Seçer, “Anlatamadık, dinletemedik. Niye? Çünkü kulakları bende değil. Kulakları tıkalı. Kulakları Ankara’da, genel merkezlerinde” diye konuştu.

Alımını yapmayı planladıkları 120 otobüsün yatırım programına alınmasını aylardır beklediklerini ifade eden Seçer, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bunu bir an önce yatırım programına almasını istiyoruz” dedi.

Bürokrasideki işleyişin kendi işlerini de yavaşlattığını vurgulayan Seçer, “Bu devletin kurumları, devlet kurumu aklıyla bize yardımcı olmak zorundadır” diye konuştu.  Yetkililere seslenen ve hizmet etmek istediklerini vurgulayan Seçer, “Bize de en azından Cumhur İttifakı’na mensup belediyelere gösterdiğiniz muameleyi gösterin, biz farklı bir şey istemiyoruz” dedi.

Mersin’de birçok noktaya hizmetin eşit şekilde gittiğini vurgulayan Seçer, “Bizde ayrım gayrım yok. Bir kere Mersin’in gündeminde ayrımcılık yok. Bunu şiddetle reddediyorum. Bunu bir insanlık suçu görürüm. Hiç kimse bana, ‘sen oyu çok aldığın yerlere çok hizmet, az aldığın yerlere az hizmet götürüyorsun’ diyemez” diye konuştu.

Başkan Seçer, 2 yıl içerisinde sosyal proje ve desteklere büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz aslında ezber bozuyoruz. Türkiye’de de, dünyada da belediyeciliğin anlamının beton olmadığını, belediyecilik deyince insan olduğunu, insan, doğa ve hayvan odaklı olduğunu anlatmaya çalıştık” dedi.

Tarımdan hayvancılığa, eğitimden kadınlara kadar birçok alanda hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri tek tek anlatan Seçer, kültür-sanat, ulaşım, park bahçelerdeki çalışmalara da değindi. Seçer, MESKİ’nin borçlarında da görevde bulundukları süre içerisinde 200 milyonun üzerinde azalma meydana geldiğini, 30 noktada MESKİ’nin çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.