DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Rehabilitasyon merkezi için imzalar atıldı

Rehabilitasyon merkezi için imzalar atıldı
07.06.2021 18:30
919
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve hayırsever iş insanı Murat Çani arasında Yenişehir Belediyesi Özel İbrahim Çani Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için işbirliği protokolü imzalandı.

Daha önce temeli atılan ve yapımları devam eden Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevi ve Yenişehir Belediyesi Kültür Kompleksi için hayırseverlerle işbirliği yapan Yenişehir Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Hayırsever vatandaşların Yenişehir Belediyesine duyduğu güven Yenişehir halkına hizmet olarak geri dönüyor.  Barbaros Mahallesinde kısa süre içerisinde temeli atılacak Yenişehir Belediyesi Özel İbrahim Çani Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi için işbirliği protokolü imzalandı.

“BU GİBİ TESİSLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

0-8 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında yapılan merkezde özel çocukların sağlıklarına kavuşabileceklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu yatırımı ve bağışı kentimizin veya ülkemizin herhangi bir yerinde yapabilecekken, Yenişehir’i tercih etmeniz bizlere duyduğunuz güvenin bir göstergesi olması bizi de gururlandırdı. Onun için ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi burada yapacağımız merkezin çok büyük bir önemi var. Özel çocuklarımız var, onlar destek almak zorundalar ve destek alarak yaşamlarını idame etmeleri mümkün olan çocuklarımız var. Ve bu çocuklarımızın gelişimsel problemlerini biz Yenişehir Akademi’de erken dönemde tespit etmeye çalışıyoruz.. Bir insana yaşamını vermek ve o insanın kendi yaşamını idame ettirmesini sağlamak bütün bir aileyi kurtarıyor. Bir evde bir engelli birey varsa o tüm ailenin yaşamını etkiliyor” dedi.

 “İNŞALLAH GÜZEL BİR PROJE OLUR”

Murat Çani’nin kardeşi İsa Çani ise babaları İbrahim Çani adına böyle bir eser bırakmak istediklerini kaydederek, gelecek nesillere faydalı bir çalışma yapmayı arzulandıklarını söyledi. İsa Çani “Bu yatırımı özellikle Yenişehir’de yapmak gibi bir şartımız yoktu. Bunu burada yapmamızın tek nedeni size olan sevgimiz ve saygımız. Bu yüzden bu yatırımın burada olmasını istedik. Sizlere teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel bir proje olur. Gelecek nesillere faydalı bir tesis olur. Biz de İbrahim Çani çocukları olarak ona layık olmak, onun adına böyle bir eser yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.