DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

“Mersin’de kaç taşocağı var?”

“Mersin’de kaç taşocağı var?”
05.04.2021 13:57
1.082
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde İnsu köylülerinin taşocağı isyanını meclis gündemine taşıdı.

Önergesinde ocağın açılması durumunda insan sağlığının olumsuz etkileneceğini, tarımsal üretimin zarara uğrayacağını ve doğada geri dönülemeyecek tahribatlar oluşacağını ifade eden Antmen, “Bu nedenle başta köylüler olmak üzere bölge halkı ve çevreciler, bu ocağın açılmasına karşı toplantılar ve etkinlikler düzenlemektedir. 6 Nisan 2021 tarihinde ÇED toplantısı yapılacak olan ocağın faaliyete geçirilmesi durumunda ayrıca trafikte de büyük sıkıntılara yol açacaktır. Bu ocak kararından derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde: “Doğaya, çevreye, tarımsal üretime ve en önemlisi insan sağlığına olumsuz etkileri olacağı belli olan taşocağının açılma ısrarı nedendir? Bu ocağın işletmecileri kim ya da hangi şirketlerden oluşmaktadır? Bu konuyla ilgili bir ihale yapılmış mıdır? Varsa bu ihale ne şekillerde gerçekleştirilmiştir? Mersin’de şu anda kaç tane taşocağı bulunmaktadır? Bunların kaçının ÇED raporu bulunmaktadır? Raporların sonuçları nelerdir? Mersin’de faaliyette olan taşocakları dışında kaç tane taşocağı başvuru beklemektedir? Bunlar hangi bölgelerde açılmak istenmektedir? ÇED başvurularının durumları nelerdir? Türkiye’de şu anda kaç tane taşocağı bulunmaktadır? Bunların kaçının ÇED raporu bulunmaktadır? Raporların sonuçları nelerdir? Türkiye’de faaliyette olan taşocakları dışında kaç tane taşocağı başvuru beklemektedir? Bunlar hangi illere açılmak istenmektedir? ÇED başvurularının durumları nelerdir? Türkiye’de, taşocakları açılması nedeniyle kaç tane ağaç ve yeraltı suyu kaybı yaşanmıştır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Türkiye’de şu ana kadar taşocaklarında meydana gelen iş kazaları nedeniyle kaç kişi yaşamını yitirmiş, kaç kişi yaralanmıştır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.