DOLAR
32,5855
EURO
34,7974
ALTIN
2.507,93
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

LGS öncesi stres attılar

LGS öncesi stres attılar
05.06.2021 11:27
1.501
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan kurs merkezinde eğitim gören öğrenciler, LGS öncesinde düzenlenen etkinlikle stres attı. Tarsus Doğa Parkı’na, ardından Gençlik Kampı’na götürülen öğrenciler, yarın yapılacak LGS öncesinde arkadaşlarıyla birlikte gönüllerince eğlenme ve güzel bir gün geçirme fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi ön plana çıkaran projeleri arasında yer alan ve il genelinde pilot uygulamanın ilki olan Yenice Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, yarın yapılacak zorlu Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde keyifli bir gün geçirdi.

Pandemi nedeniyle bir süredir uzaktan eğitim gören ve evde oldukça sıkılan öğrenciler, Büyükşehir’in düzenlediği etkinlik ile stres attı. Otobüslerle alınan 51 öğrenci, önce Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü. Öğrenciler ardından eşsiz güzelliklere sahip Gençlik Kampı’na gitti. Motivasyonlarının üst seviyeye çıkması için idareci ve öğretmenlerinin nezaretinde etkinliğe katılan tüm öğrencilere Gençlik Kampı’nda yemek ikram edildi. Öğrenciler gezi aracıyla gezdi, yürüyüş yaptı, survivor parkurlarında yarıştı.

“Sınav öncesi çocuklarımızın streslerini, sınav kaygılarını atmalarını istedik”

Öğrencileri yalnız bırakmayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan, pandemiden en çok etkilenen kesim olan öğrencileri sosyal bir etkinlikte buluşturmak istediklerini ifade ederek, “Sosyal ortamlardan uzak kaldılar. Biz de LGS öncesi Yenice Kurs Merkezi öğrencilerimizi Tarsus Gençlik Kampı’na getirerek sosyal etkinlik yapmak istedik. Sınav öncesi çocuklarımızın streslerini, sınav kaygılarını atmalarını istedik, moral-motivasyon olmasını istedik. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.