DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kadın-Erkek Eşitliği Şartı” Mezitli’de imzalandı

Kadın-Erkek Eşitliği Şartı” Mezitli’de imzalandı
25.05.2021 17:37
847
A+
A-

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mayıs ayı olağan meclisinde imzalanması oybirliğiyle kabul edilen Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”nı imzaladı. Mezitli Belediyesi, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’na imza atarak Mezitli kenti özelinde ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ hazırlayıp yürürlüğe koymayı ve tüm birimlerinde eşitlikçi kamu hizmeti sunmayı taahhüt ediyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin (CEMR) 2005 yılında imzaya açtığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Mezitli Belediyesi, CEMR tarafından, Avrupa’daki yerel ve bölgesel yönetimlerin, yetkilerini kullanmak ve ortaklıklar oluşturmak suretiyle, vatandaşları için daha fazla eşitliği hayata geçirme görevini edinmeleri amacıyla hazırlanan “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”na imza atan 32. Belediye oldu.

Mezitli Belediyesi imzaladığı bu kararla iki yıl içerisinde eylem planını yürürlüğe koymayı taahhüt altına aldı.

Söz konusu eylem planı imzacı tarafın taahhütlerini yürürlüğe koyabilmesi için gerekli bir öncelik, tedbir ve kaynakların yanı sıra planın uygulanmasına yönelik takvimi ortaya koyuyor. Geniş katılımlı bir istişare süreci yürütülerek hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planını kapsamında, yapılan uygulamalar ve sağlanan ilerleme raporlanarak kamuoyuna düzenli olarak bilgilendirme yapılacak.

Mecliste ayrıca 2022 yılı bütçesi oluşturulurken, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” kararı alındığını hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Nisan ayı meclis toplantısında alınan kararla, Türkiye’de ülkemizde cinsiyete duyarlı bütçe hazırlayan öncü belediyeler arasında yerimizi almıştık. Şimdi de “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”nı imzaladık. Bu imza ile tüm uygulamalarımızda toplumsal cinsiyete duyarlı ve eşitlikçi hizmet sunulması yönünde çalışma yapacağız. Zaten bu konuda Türkiye’de örnek belediyelerden biriyiz. Belediye çalışanlarımıza, idari kadrolarımıza dahi bakarsanız kadın yöneticilerin sayısının erkeklerden daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamamızın ardında belirlenen program dahilinde çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başlayacağız. Kısa sürede bu alanda çok önemli çalışmaları ve projeleri hayata geçireceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.