DOLAR
32,5844
EURO
34,8069
ALTIN
2.511,28
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Engelsiz Yaşam Parkı açıldı

Engelsiz Yaşam Parkı açıldı
03.06.2021 14:30
875
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği kente yeni değerler kazandırıyor. Yenişehir Belediyesine ait olan ancak uzun süredir bir kamu kurumu tarafından kullanılan park alanı Mersin Büyükşehir Belediyesine devredildi ve bambaşka bir görünüme kavuştu. İki belediyenin işbirliği ile engelli vatandaşların ve ailelerin huzur ve güven ortamı içinde faydalanabileceği, sosyal etkinlikler yapabileceği bir tesis şehre kazandırıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesine ait Menteş Mahallesindeki park alanı Mersin Büyükşehir Belediyesince engelli bireylerin ve ailelerinin sosyal faaliyetlerde bulunabileceği ‘Engelsiz Yaşam Parkı’ olarak yeniden düzenlendi. İçerisinde oyun alanları ve çeşitli kursların verileceği merkezlerin de yer aldığı ‘Engelsiz Yaşam Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu ve meclis üyeleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediyesinin parkta yaptığı yenilemelerin ardından parkın engelli bireyler ve aileler için daha konforlu hale geldiğini söyledi. Başkan Özyiğit, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız bir görüşmeden sonra buranın tahsisini Büyükşehir Belediyemize yaptık, Büyükşehir Belediyemiz de burayı gerçekten pırıl pırıl yaptı. Çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sundu.” dedi.

Başkan Seçer, “Sosyal devleti en üste koymuş insanlarız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Uzun süredir burayla ilgili çalışmalar devam ediyordu. Çok zarif, çok şık, işlevsel, kullanışlı, özel çocuklarımızın, ailelerinin huzurla, güvenle gelebilecekleri bir alan haline geldi. Özel yurttaşlarımız için hem Yenişehir Belediyemiz, hem Mezitli Belediyemiz, hem Tarsus Belediyemiz önemli çalışmalar yapıyor. Türkiye’deki diğer ilçe belediyelerimiz ve 10 Büyükşehir Belediyemiz bu alanda çok önemli çalışmalar yapıyor. İşte bu çağdaş, Atatürkçü belediye başkanlarının yapması gereken çalışmalar. Çünkü biz sosyal belediyeciliği, sosyal devleti en üste koymuş insanlarız” ifadelerini kullandı.  Başkan Seçer, işbirliğinden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.