DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Depoda çürüyeceğine yoksulun sofrasında aş olacak

Depoda çürüyeceğine yoksulun sofrasında aş olacak
05.05.2021 15:41 | Son Güncellenme: 17.05.2021 19:10
1.399
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma döneminde ürünleri elinde kalan ve pazara götürüp satamayan üreticilere destek oluyor. Mersin Büyükşehir, üreticiden satın aldığı 90 ton kabak, biber, salatalık ve patlıcanı dar gelirli yurttaşın kapısına kadar ulaştırıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma döneminde ürünleri elinde kalan ve pazara götürüp satamayan üreticilere destek oluyor. Çiftçinin tarlasındaki ürünleri çürümeye mahkûm bırakmayan Mersin Büyükşehir, üreticiden satın aldığı toplam 90 ton kabak, biber, salatalık ve patlıcanı dar gelirli yurttaşın kapısına kadar ulaştırıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu sayede tam kapanma döneminde hem üreticiye hem de vatandaşa destek oluyor.

Sebzeler kapı kapı dağıtılıyor

Tam kapanma sürecinde semt pazarlarının kapanmasından dolayı ürünleri ellerinde kalan üreticilere destek olmak ve bu ürünleri dar gelirli vatandaşlara ulaştırmak isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem üreticinin hem de dar gelirli vatandaşın yüzünü güldürüyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından alımı yapılan 30 ton salatalık, 30 ton biber, 20 ton kabak ve 10 ton patlıcan olmak üzere toplam 90 ton sebze, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi personeli tarafından dezavantajlı mahallelerde dağıtılıyor.

Vatandaşa en az 3 günlük yemeklik malzeme dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde bir depoya getirilen ve Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından özenle tek tek poşetlenen sebzeler, araçlarla mahallelere götürülerek, personel tarafında kapı kapı dağıtıldı. Mersinli üreticiden alınan ürünler, Tarsus ve Mersin’in 4 merkez ilçesindeki dar gelirli mahallelere götürüldü. Dezavantajlı ve gelir durumu düşük vatandaşlar, Büyükşehir sayesinde evlerine en az 3 günlük yemeklik malzeme almış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.