DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Çocuklara şeker, büyüklere tebessüm

Çocuklara şeker, büyüklere tebessüm
26.03.2021 15:21
912
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 700 şoförden birisi olan Onursal Oksal, çocuk yolculara şeker, büyüklere ise dağıttığı tebessümle sosyal medyada yankı uyandırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 16 milyon 750 bin Mersinli’yi taşıyan belediye otobüslerinin direksiyonunda toplam 700 şoför oturuyor. Büyükşehir’de 1 yıl önce otobüs şoförü olarak işe başlayan Onursal Oksal da o davranışlarıyla sosyal medyada yankı uyandırdı.

EN ÇOK ÇOCUK YOLCULARININ KALBİNİ KAZANIYOR

Makine İkmal-Tece güzergahında çalışan Oksal, aracına binen yolculara ‘merhaba’ veya ‘hoş geldiniz’ demeyi ihmal etmiyor. Gençlerin ‘Onursal abisi’, yaşlıların ise ‘Onursal evladı’ olarak bilinen Oksal, en çok da çocuk yolcularının kalbini kazanıyor. Oksal, otobüsüne binen her çocuğa ebeveynlerinden izin aldıktan sonra şeker ve çikolata ikram ediyor. Geç evlendiğini ve 2 yaşında bir kız çocuğu babası olduğunu belirten 50 yaşındaki Oksal, çocuklara duyduğu sevgiyi, “Her çocuk gördüğümde kendi çocuğumu hatırlıyorum. Gözlerindeki o parıltı dünyaya bedel” cümleleriyle açıklıyor.

“BİR İNSANI KAZANMAK BİR AİLEYİ KAZANMAKTIR”

Son durağa vardığında evi gibi sevdiği aracını temizlik görevlisine teslim etmek yerine kendisi temizleyen Oksal, yolculardan Abdullah Barış’ın oğlu Yağız Barış’a da çikolata ikram etti. Abdullah Barış, Oksal’ın yolculara yaklaşımını anlattığı metni, direksiyon başındaki bir fotoğrafıyla birlikte sosyal medyada paylaştı. O paylaşım sosyal medyada yankı uyandırdı.

Oksal, yolcularının kalbini kazanma hikayesini şöyle anlattı:

“Hatırlarsanız, daha önce bir insan geldiği zaman pek ‘günaydın, nasılsınız’ denilmezdi. Biz Mersin’de bunu kaybetmişiz. Bir ‘günaydın’la, ‘hoş geldiniz’le, tebessümle insanların kalbine girerek bunları yeniden yakalamaya çalışıyoruz. Bunu yaptığımız zaman bir şey kaybetmeyiz ama çok şey kazanırız. Bir insanı kazanmak bir aileyi kazanmaktır. Bir aileyi kazandığımız zaman tüm Mersin’i kazanırız. Gelen yolcularımı güler yüzle karşılıyorum, ‘günaydın’ diyorum. Belki eşinden, kardeşinden, babasından görmediği bir ‘günaydın’ı bende görüyor ve mutlu oluyor insanlar. Yolcumuzun da bize ‘günaydın kaptan bey’ demesi dünyanın en güzel şeyi bence.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.