DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Çanakkale Menüsü Toroslar Belediyesi’nden

Çanakkale Menüsü Toroslar Belediyesi’nden
19.03.2021 09:50
748
A+
A-

Mersin’in Toroslar Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında vatandaşlara buğday çorbası, hoşaf ve ekmekten oluşan ‘Çanakkale menüsü’ dağıtıldı.

Toroslar ilçesindeki semt pazarları, Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı ve mahallelerde dönemin askeri kıyafetleriyle ikram edilen “Çanakkale menüsü’ duygulandırdı.

Vatandaşlar, Çanakkale’de yedi düvele karşı savaşan ve kahramanlık destanı yazan Türk askerinin yaşadığı zorlukların hissedilmesi amacıyla yapılan etkinlik için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Başkan Yılmaz ise Çanakkale ruhunun her dönemde var olduğunu ve hiçbir zaman kaybolmayacağını belirtti.

Yılmaz, “Kahraman ecdadımızın Çanakkale’de 106 yıl önce ne kadar zor şartlar altında zafer kazandığını anımsatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Yokluk ve imkansızlıklara rağmen canı pahasına kazanılan bu zafer, milletimizin içindeki bağımsızlık ruhunun en önemli göstergesidir” dedi.

Başkan Yılmaz,  “Çanakkale ruhu kalbimizde ilelebet yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugünleri bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.