DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
17°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bilinçli Evlilik Atölyesi ilgi gördü

Bilinçli Evlilik Atölyesi ilgi gördü
18.06.2021 18:13 | Son Güncellenme: 18.06.2021 18:38
672
A+
A-

Toroslar Belediyesi’nin, aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği “Bilinçli Evlilik Atölyesi”, kapanış programıyla sona erdi.

Mutlu evlilikleri ile 57 yılı geride bırakan Erol ve Fatma Cengiz çiftinin, yeni evlilere altın öğütleri ise programa damgasını vurdu. Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ise sergiledikleri kısa bir tiyatro oyunu ile aile içi psikolojik şiddete dikkat çekti.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın en önem verdiği projelerinden biri olan Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nin alanında uzman psikologları tarafından yürütülen Bilinçli Evlilik Atölyesi’nde mutlu evliliğin sırları konuşuldu.

Atölye süresince Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bir araya gelen çiftler, Toroslar Belediyesi Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi Psikologları Nazlı Bayram ve Havva Nur Günöz’ün Etkili İletişim, Stres ve Öfke Yönetimi, Evlilikte Kadın ve Erkeğin Rolleri gibi konularda verdikleri seminerlerin ardından katılım belgelerini aldı.

Psikolog Nazlı Bayram, kapanış programında kadına yönelik ve aile içi şiddetin yalnızca ev içerisinde değil, sokak ve iş yeri gibi toplumsal veya kamusal alanda da gerçekleşebileceğinin bilgisini vererek; “Şiddet varsa, sevgi yoktur” dedi.

Yüzde 87 oranında engeli bulunan Salih Meral ile eşi Aynur Meral ve yüzde 70 oranında engeli bulunan Şahide Çataltaş ile eşi Remzi Çataltaş, uzun ömürlü evlilikleriyle sevgi ile her engelin aşılacağının en büyük örneği oldu.

Bilinçli Evlilik Atölyesi’ne katılan çiftler, belediye ekipleri tarafından evlerinden alınarak programda ağırlandı.

Psikolojik şiddetin anlatıldığı seminer sırasında Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yetenekli oyuncuları da sahneye çıkarak, aile içi şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir tiyatro oyunu sergiledi.  Tiyatro oyunu, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

YARIM ASRI DEVİREN CENGİZ ÇİFTİNDEN, UZUN VE MUTLU EVLİLİK İÇİN ÖĞÜTLER

Oyunun ardından, atölyeye katılan Erol ve Fatma Cengiz çifti ise 57 yılı aşkın süren evliliklerinin sırlarını anlattı. Mutlu bir evlilik için sevgi ve saygının önemli olduğunu vurgulayan Erol Cengiz, evliliğin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi gerektiğini söyleyerek; “Evliliğin iki temeli vardır. İç temeli kadındır, dış temeli de sevgi ve saygıdır. Sağlam temeller atılırsa bu ev yıkılmaz” dedi ve mutluluğunu ezbere söylediği bir şiirle aktardı.

Aile kurumunun korunmasına ve güçlenmesine yönelik projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise; “Toplumun özü ve temeli ailedir. Fatih Sultan Mehmet Han der ki; ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder’. Biz de sağlıklı bir kent ve sağlıklı bir gelecek oluşturmak adına sosyal sorumluluk projelerimize önem veriyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi de Bilinçli Evlilik Atölyemizdir. Atölye çalışmalarını başarıyla yürüten Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimize, tiyatro ekibimize ve atölyeye katılan tüm çiftlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.