DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bayram kutlamalarında temizlik, maske, mesafe uyarısı

Bayram kutlamalarında temizlik, maske, mesafe uyarısı
12.05.2021 17:05 | Son Güncellenme: 17.05.2021 19:08
845
A+
A-

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ilçe belediye başkanlarının bayram kutlamasında vatandaşlara “Tedbiri elden bırakmayın, mesafeye, temizliğe ve maskeye dikkat edin” çağrısı vardı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs salgınının milletçe en kısa sürede üstesinden gelmeye yönelik alınan tedbirlerin hepimizin sağlığı için olduğu bilinciyle bu bayramı evlerimizde geçirmemiz büyük önem taşımaktadır. Ancak evlerimizde kalarak karşılayacağımız bu bayramda başta aile büyüklerimiz, akraba, dost ve komşularımız ile hepimizin de birer ailesi olan şehit ailelerimiz ve gazilerimizle iletişim araçları vasıtasıyla en sıcak ve samimi duygularımızı paylaşmaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; bugüne kadar pandemi nedeniyle alınan tedbirlere büyük bir sabır ve titizlikle uymaya devam eden Mersinli hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, kıymetli Mersinlilerin, Milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Tedbiri elden bırakmayalım”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Her ne kadar ev ziyaretleriyle büyüklerimizi ziyaret edemesek ve evlerimize kapanmış olsak da bu bayram bizlere çocukları sevindirme, muhtaçlara yardım etme ve dargınlıkları giderme için güzel bir fırsatı sunuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz; pandemi sürecinde sürdürdüğümüz tüm hizmetlerimiz gibi bu bayramda da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Toplu taşıma araçlarımız gerekli tüm tedbirleri alınarak, ilgili genelge uyarınca çalışma kısıtlılığı olmayan görevlilere ve sivil vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verecek. İtfaiye personelimiz vatandaşlarımızın zor zamanında yanlarında olmayı sürdürecek. Cenaze, defin hizmetleriyle ilgili personelimiz de görevlerinin başında olacaklar. Herhangi bir olumsuzluğa karşı tüm vatandaşlarımız, TEKSİN Mersin Çağrı Merkezi Alo 185 numaralı hattan belediyemize ulaşabilirler. Bayram sevinci ve coşkusuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde, hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığı için lütfen tedbirleri elden bırakmayalım. Bu zor günler mutlaka geçecek ve tüm güzellikler yine bizimle olacak” dedi.

“Ekiplerimiz görevinin başında olacak”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayını geride bırakıp, bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ancak bu sevinç, buruk bir sevinç. Salgın nedeniyle bu Ramazan Bayramı’nı da sevdiklerimizden ayrı geçireceğiz. Ama mesafeler gönül bağımıza engel değil.  En büyük temennimiz bundan sonraki bayramlara sağlıkla, huzurla kavuşabilmek. Bizler Gönül Bağı Destek Merkezimizle her zaman yanınızdayız. Bu zor süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Hemşehrilerimiz, istek ve taleplerini bayram boyunca da 444 41 33 numaralı Gönül Bağı Destek Hattımızı arayarak iletebilirler. Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimizin bayramını canı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Sosyal mesafeye dikkat edelim”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mümkün olduğunca bayramımızı bayram gibi yaşamak için sosyal mesafeye dikkat edelim. Sevdiklerimizle sosyal medya ve telefon yoluyla iletişime geçelim. Maskemizi mutlaka kullanalım. İki ay sonra kutlayacağımız Kurban Bayramına sorunsuz girebilmemiz için maalesef Ramazan Bayramımızda, sokağa çıkma kısıtlamaları çerçevesinde evimizde kalmaya özen gösterelim. Daha da önemlisi kendimizi, ailemizi, sevdiklerimizi ve toplumumuzu korumak için gelenek haline gelen bayram ziyaretlerimizi yapmayalım” dedi.

“Hijyen, mesafe ve maske unutulmamalı”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Uzun bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle bu bayramı da kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için evlerimizde kutluyoruz. Sağlıklı ve güzel günlerde buluşmak için bu süreçte hijyen, mesafe ve maske kuralları başta olmak üzere tüm tedbirlere uymalıyız. Göstereceğimiz hassasiyet ve duyarlılık bizlere mutluluğumuzu yan yana paylaşacağımız nice bayramlar getirecektir. Yenişehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de siz değerli vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyor ve her alanda hizmet vermeye devam ediyoruz. Ailenizle birlikte geçireceğiniz sağlıklı ve huzur dolu günler diliyor, ülkemize ve tüm insanlığa barış getirmesi temennisiyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.