DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Akdeniz Belediyesi’nden ‘Dünya Mülteciler Günü’ etkinliği

Akdeniz Belediyesi’nden ‘Dünya Mülteciler Günü’ etkinliği
23.06.2021 15:15
757
A+
A-

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türk Kızılay Mersin Toplum Merkezi işbirliğinde, “20 Haziran Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla kendi vatanlarından Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan aileler ve o ailelerin çocuklarının katılımıyla renkli bir etkinliğe imza atıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türk Kızılay Mersin Toplum Merkezi iş birliğinde, “20 Haziran Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla Adanalıoğlu’nda mülteci ve göçmen ailelerin yaşadığı yerde bir etkinlik gerçekleşti. İlk olarak çocuklar açık havada film izleme keyfi yaşarken, yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterileri ile de keyifli vakit geçirdiler. Türk Kızılay Toplum Merkezi tarafından da kadınlar ile çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikte, Kültür Sanat Evi öğretmen ve kursiyerlerince katılımcı kadınlara ve çocuklara kuaför hizmeti de sunuldu.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da Dünya Mülteciler Günü nedeniyle gerçekleşen etkinliğe katılarak, çocuklar ve ailelerinin heyecanına, sevinç ve mutluluğuna ortak oldu. Bir konuşma da yapan Başkan Gültak, “Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile birlikte Türk Kızılay Mersin Toplum Merkezi’nin beraber yürütmüş olduğu bu etkinliğe katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bölgemizdeki tüm mülteci ailelere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanların ana vatanından gönülsüz bir şekilde başka yerlere göç etme nedenlerini ortadan kaldırmadıktan sonra sadece yardımlarla dünyadaki mülteci sorunu çözülemez. Etrafımızdaki birçok ülkeden vatanlarından zorla çıkarılan mültecileri kendi ülkemizde misafir ettiğimiz için ve her türlü desteği verdiğinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Gültak, “Sizleri bu topraklarda misafir etmemiz elbette çok önemli ama özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Tüm dünya liderlerinin bu mültecilik sorununu ortadan kaldıracak bir çalışma yapması gerekiyor. Bunun nedeni bir savaş ya da doğal afet olabilir. İnsanların kendi topraklarından zoraki gitme nedenlerini ortadan kaldırmak gerekir. O yüzden tüm dünyadaki liderlerin savaşlara, zulme ve haksız bir şekilde diğer insanların topraklarını gaspına karşı durmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ BARIŞTAN, İNSANLIKTAN, KARDEŞLİKTEN YANAYIZ” Dünyanın çok büyük olduğunu ve herkesin insanca yaşaması için bolca imkan sunulduğundan söz eden Başkan Mustafa Gültak, “O yüzden insanları kendi topraklarından sürükleyerek sömürgecilik yapan tüm zalimleri buradan kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi dünya her zaman 5’ten büyüktür. O yüzden biz, barıştan, insanlıktan, kardeşlikten yanayız. Topraklarından istemeden çıkmış vatandaşlarımız barış sayesinde inşallah topraklarına geri dönerler ve ana vatan özlemi çekmezler. Topraklarınıza dönene kadar bizler sizleri en iyi şekilde misafir edeceğiz. Elimizden geldiği kadar her konuda yardımcı olacağız” şeklinde konuştu. Etkinliğin sonuna doğru, Dillerin Ahengi Müzik Grubu da katılımcılara güzel bir müzik dinletisi sundu ve ardından etkinlik sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.