DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
ALTIN
2.307,96
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

AK Partili Leyla Şahin Usta: CHP iktidara gelirse inancımızı yaşayamayız

AK Partili Leyla Şahin Usta: CHP iktidara gelirse inancımızı yaşayamayız
17.10.2020 22:04
954
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, CHP’nin FETÖ suçlamalarını ve ‘iktidar’ söylemlerini değerlendirdi.

Kanal 42’de yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Usta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın “Elimizde FETÖ ile bağlantısı olan AK Partili bazı vekillerin isimleri var, FETÖ’nün siyasi ayağına girilse AK Partinin yarısı kalmaz” sözlerine tepki gösterdi. Salıcı’nın sözlerinin doğru olmadığını belirten Usta “Cumhurbaşkanımız ve biz, CHP’ye elinizde ne varsa getirin diyoruz” dedi.

“İNANIŞIMIZI RAHAT YAŞAYAMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Salıcı’nın “Türkiye, yakın zamanda yeniden CHP iktidarını görecek” açıklamasını da değerlendiren Usta şunları kaydetti: 

Öyle bir senaryoda önceki tecrübelerine bakarak biz inanışımızı rahat yaşayamayacağımızı düşünüyoruz. Aynı endişeleri ben de taşıyorum. Aslında milli ve yerli duruştan bahsederken bunu kastediyorum. Kendi insanını, vatandaşını görmeyip, farklı mihrak ve odaklar tarafından yönetilen bir partinin bu ülkeye hizmet etmesi, benim çıkarım için bir şeyler yapmasını beklemek hayal olur.

“İKTİDARA GELSE CHP YİNE ESKİ ZİHNİYETİNE DÖNER”

CHP ‘Biz iktidara gelirsek, başörtüsü yasağını yeniden başlatacağız’ demiyordur umarım. Açıkça bunu da söyleyemezler. Böyle bir iddiayla iktidar olamayacaklarını onlar da çok iyi biliyorlar. CHP’nin iktidara geleceği senaryosu kurulduğunda ben, açıkçası CHP’nin yine eski zihniyetine döneceğini düşünüyorum. Bu işten vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum.

“CHP’LİLERİN BAŞÖRTÜMÜZE LAF ETTİKLERİNİ DUYUYORUZ”

Yeri geldiğinde mecliste ve farklı ortamlarda yaşanan tartışmalarda kadın haklarını savunduklarını söyleyen CHP’lilerin başörtümüze laf söylediklerini duyuyoruz. Ben, o zihniyetten çekmiş bir insanım. Biz, AK Parti olarak rövanşist bir duygunun içine bu zamana kadar hiç girmedik. Güçlüyüz, devleti yönetiyoruz’ diyerek bizim gibi düşünmeyen insanlara ayrımcılık ve haksızlık yapmadık. Yapan varsa da engel olduk.”

“BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA ÇOK KABAHATİMİZ VAR”

Geçen yıl Kasım ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş “Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz var. Bir başörtüsünü Türkiye’nin en temel meselesi haline getirdik” demişti.

Adana’da bir etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetmişti: “Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz var. Bir başörtüsü meselesini Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel meselesi haline getirdik. Sana ne kardeşim ya, kadın ister başörtüsü takar, ister takmaz. O kız çocuğumuz üniversiteye gidiyor mu, okuyor mu, imkânını sağlıyor muyuz? Derdin o olmalı. Çocuklarımız okumalı, bilimi öğrenmeli ve hayatı sorgulamalı. ‘Neden Türkiye bu haldedir?’ demeli. Bunları yapmalıyız. Şu anda Ortadoğu’da Müslümanlar birbirini öldürüyor.

Kim kazanıyor? Beyler, egemen güçler kazanıyor. Bedeli fakir, fukara ve hepimiz ödüyoruz. 3.5 milyon Suriyeli var Türkiye’de. Çoğu vatandaşımız onlara kızıyor. Suriyelilerin ne günahı var? Savaştan kaçmış gelmişler buraya. Kim Ortadoğu’yu bir bataklığa çevirdi? Kim getirdi onları? Sorgulamamız lazım. Klasik siyasi anlayışın dışına çıkmamız lazım. Bunları aşmak zorundayız.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.