DOLAR
32,5826
EURO
34,8334
ALTIN
2.417,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
29°C
Mersin
29°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C

3 TL’ye 3 çeşit yemek 24 noktada vatandaşlarla buluşuyor

3 TL’ye 3 çeşit yemek 24 noktada vatandaşlarla buluşuyor
22.06.2021 13:42
1.298
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde dar gelirli yurttaşların mutfak masraflarını azaltmak için hayata geçirilen Mahalle Mutfakları’nın sayısı artırılıyor. 3 çeşit yemeğin 3 TL’ye ulaştırıldığı Mahalle Mutfakları’nın sayısı 24’e yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde sosyal belediyecilik adına uygulamaya konulan ve dezavantajlı vatandaşların mutfak masraflarında önemli ölçüde azalma sağlayan Mahalle Mutfakları, her geçen gün daha geniş kesimlere ulaşmaya devam ediyor. Tarsus ilçesi Yeşil Mahalle, Erdemli ilçesi Kargıpınarı ve Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde kurulan üç nokta ile 3 çeşit yemeğin 3 TL’ye ulaştırıldığı Mahalle Mutfakları’nın sayısı 24’e yükseldi.

PROJEDEN BİNLERCE YURTTAŞ FAYDALANIYOR

Mersin merkezde geçtiğimiz yıl pandemi süreciyle birlikte uygulamaya konulan ve dar gelirli yurttaşların sofralarına ucuz, sıcak ve kaliteli yemek ulaşmasını sağlayan proje ilçelerde de binlerce yurttaşa ulaşıyor. Büyükşehir’in usta aşçılarının ellerinde, hijyen kurallarına azami özen gösterilerek hazırlanan ve yanında MER-EK ekmeğiyle birlikte vatandaşa ulaştırılan 3 çeşit yemek, son eklenen üç noktayla birlikte il genelinde 24 ayrı noktada binlerce vatandaşa ulaştırılıyor.

3 çeşit yemeğin 3 TL’ye ulaştırıldığı projeden işçiden emekliye, ev kadınından tarlalara yevmiyeye giden tarım işçisine, öğrenciden esnafa kadar toplumun geniş bir kesimi faydalanıyor.

“DAHA FAZLA VATANDAŞIMIZA ULAŞMAYI AMAÇLADIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, gelen yoğun talep üzerine Mahalle Mutfakları’nın sayısının artırıldığına dikkat çekerek, “Pandeminin yaşandığı bu zor günlerde vatandaşlarımız ekonomik olarak sıkıntı içerisindeler. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği Mahalle Mutfaklarımızın noktasını artırarak, daha fazla vatandaşımıza ulaşmayı amaçladık” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN GÖNÜLLERİ RAHATLIYOR, EVLERİNE BİR AŞ GİRİYOR”

Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ulusal, Mersin Büyükşehir’in örnek bir projeye imza attığını belirterek, “Mahalle Mutfakları’nın kurulması güzel. Dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine uygun bir fiyata, daha doğrusu 2 tane pide fiyatına 3 çeşit yemek veriliyor. Bu güzel bir proje. Bu projenin devam ettirilmesi lazım. Büyükşehir Belediyemizin sayesinde ihtiyaç sahiplerinin evine ekmek giriyor, karınları doyuyor. İhtiyaç sahipleri bu konuda memnun. Mahallemizde ekonomik durumu zayıf olan ailelerimiz çok. İhtiyaç sahipleri geliyorlar, ihtiyaçlarını buradan temin ediyorlar. İhtiyaç sahiplerinin bir nebze de olsa gönülleri rahatlıyor, evlerine bir aş giriyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.